Over mij

Soul- en gospelworkshop Brechtje

Brechtje Verboven

Het is mijn roeping om mensen in verbinding te brengen met elkaar en met hun lichaam door middel van zingen.

Op mijn 18de heb ik ontdekt dat ik heel goed mijn passie kan overbrengen met zang. Maar met hartstocht alleen kom je er niet, ik was vaak schor na het zingen en daarom ben ik zangles gaan nemen. Mijn liefde voor jazzmuziek heb ik van mijn ouders meegekregen. Ik volgde workshops jazzzang en ben bedreven geraakt in improvisatie. Tijdens de jazzworkshops kwamen ook andere stijlen langs, waaronder mijn favorieten gospel, soul en bluegrass.

Ik heb de laatste 13 jaar les gehad van verschillende conservatoriumdocenten en daar heb ik heel veel van geleerd. Ze adviseerden mij om les te gaan geven. Ik ben verschillende masterclasses gaan volgen en dat doe ik nog steeds omdat er heel veel te ontdekken valt op zang- en stemgebied. Ik heb 3 jaar in een percussiegroep gespeeld, waar ik veel leerde over ritme en energie in een groep en hoe je kunt samenwerken.

In het begin kopiëerde ik lessen van anderen waar ik baat bij had gehad en merkte dat ik daar niet zo’n succes mee had. Ik leerde om mijn gedrevenheid die ik tijdens optredens heb in te zetten tijdens de les en meer mijn kennis intuïtief te gebruiken. Ik zag dat mensen daar blij van werden!

Vooral klankgeorienteerd zingen(leren zingen door te luisteren wat er gebeurt in de ruimte en niet wat er gebeurt met jou) bracht mij zoveel dat ik daar veel mee werk en daar heb ik ook mijn eigen manier van lesgeven in gevonden. Als je les hebt bij mij merk je behalve dat je gemakkelijker gaat zingen ook dat je houding verbetert, je makkelijker kan ademen en dat je hoofd leger word. En nog belangrijker: dat je minder schroom/aarzeling hebt om te zingen!

4 jaar geleden ben ik begonnen met het geven van groepslessen. Dat vond ik zo leuk dat ik workshops heb ontwikkeld met de muziek die mij opwindt.

Ben je geraakt door mijn verhaal? Kijk dan eens bij de zangworkshops en schrijf je in voor een workshop van jou keuze!

Naast het geven van zangles en zangworkshops zing ik bij trio TangoArte en met het duo Bont en Blont.

GASTDOCENTEN

Af en toe host ik workshops van anderen. Heb je interesse mail me dan voor de mogelijkheden.

collage

Jolanda Burg

Mijn passie is mensen begeleiden bij het inzetten van creativiteit.

Met allerlei beeldende technieken begeleid ik jou bij het vertellen van jouw verhaal.
Ruimte geven aan dat wat zich wil laten zien of horen.
Je hart en ziel op de eerste plaats zetten en je hoofd op nummer twee!

Ik kan je begeleiden/gidsen en creatieve middelen aanbieden.
Spelenderwijs laten zien wat er in je leven speelt.

Hiervoor gebruik ik technieken vanuit:

  • coaching en opstellingen
  • schilderen en collage
  • lichaamsoefeningen en meditatie
  • theater en stem en zang.

 

Chantal Clarijs-Geuze

Chantal Clarijs-Geuze

Ik begeleid mensen in het (her)ontdekken van hun gevoel en hart. Waarmee wensen bovenkomen, blokkades overwonnen worden en mensen ontdekken wie ze werkelijk zijn en wat ze willen doen. Hoe ze willen leven.

Als gepassioneerd Argentijnse tango danseres en -docent heb ik jarenlange ervaring met lichaamshouding en -beweging. Vanuit mijn ervaring als communicatieadviseur heb ik geleerd hoe verbale en non-verbale communicatie werkt. Nu, met de ervaring als intuïtief coach ontstaat er een mooie drie-eenheid, waarbij ik alle inzichten en kennis heb gecombineerd om verbinding te maken met je dieper liggende zelf. Ik vind het een kado dat ik dat op anderen over mag brengen. Verbinding met hoofd én hart, zodat er balans ontstaat.