Circlesongsessie

  • Prijs: €9,- strippenkaart 4X €20,-
  • Duur: 1,5 uur
  • Personen: 3-10
  • Inschrijven(ook voor de reminder e-mail)
  • Eerstvolgende datum: zie kalender
Open plek Oosterplas
Open plek in het bos bij de Oosterplas waar we gaan zingen.

Wat is Circlesong? Is het stembevrijding? Is het mantrazingen? Is het vrije improvisatie? Het heeft er allemaal wel wat van weg maar is ook anders. Wat het wel is kun je het best komen ervaren.

1 keer in de twee weken op vrijdagmiddag is er een circlesongsessie buiten bij de Oosterplas of bij slecht weer binnen(met ionisator) in de Jan Sluijtersstraat. Ook geef ik circlesongworkshops aan groepen, kijk daarvoor op deze pagina.

We beginnen met een geleide meditatie en aansluitend ontdekken we elkaars stemmen en de geluiden buiten of binnen in de ruimte.

Dan laat ik je kennismaken met Circlesong door een song aan te geven/ te dirigeren.
Daarna kan je je eigen creativiteit kwijt. Je begint met de basis; iemand zingt een kort basloopje, iemand anders een percussiegeluidje wat herhaald wordt, dan een kort repeterend melodietje en een contramelodie. Degene die lef heeft gaat daarop improviseren.

Het leuke van circlesong is dat je dit ook weer kunt loslaten en andere dingen kunt proberen. Spelen met tonen en geluiden dus! De mogelijkheden zijn haast onbeperkt, dus woorden schieten altijd te kort, je moet het gewoon ervaren.
Je hoeft geen zangervaring te hebben, de wil om te zingen is genoeg. Mensen met zangervaring en degene die willen improviseren zijn ook welkom. Het mooie van deze vorm van zingen is dat er in de kring geen oordeel meer is, dat het niet uitmaakt hoeveel ervaring je hebt, het gaat om het grote geheel.

De kosten zijn €9,- , een strippenkaart van 4X kost €20,-.

Door omstandigheden waren de Sessies vanaf juni 2020 buiten en dat beviel heel goed! Heel fijn om in de natuur te zingen en te bewegen. Daarom heb ik besloten om de sessies ‘s-middags buiten te gaan organiseren. Als het slecht weer is gaan we naar binnen.
Zingen kan binnen op een vaste plaats, 1,5 meter van elkaar. Omdat sommigen zich binnen niet prettig voelen vanwege mogelijke besmetting via aerosolen heb ik in juli 2020 een ionisator met uv-filter aangeschaft. Die zorgt ervoor dat binnen een paar seconden eventuele virussen en bacteriën niet meer aanwezig zijn in de lucht. Je kan het vergelijken met berglucht, positieve ionen worden veranderd in negatieve ionen. Ook nog eens heel gezond want ik heb gemerkt dat ik binnen geen last meer heb van allergieën en astma.
Mocht de sessie binnen zijn dan kan ik 4 deelnemers ontvangen, eventueel in 2 ploegen van elk een uur.

Wil je meedoen schrijf je dan hier in:
Inschrijven
Ook als je een reminder van de circlesongsessie(1 keer per 4 weken een nieuwsbrief) wilt ontvangen kun je hier op klikken.

Anderen over de Circlesongsessie:

Petra: Ik vond het leuk om de circlesong te ervaren, ik heb genoten van jouw energie en expertise.

Bianca Tangande: Het is telkens een bijzondere ervaring. Ik heb geen zin om er naar toe te fietsen in de avond..ben zenuwachtig als ik eenmaal de ingang heb gevonden..ik weet mij geen houding wanneer we eerst kennismaken bij een kopje thee…. en dan…voel ik me veilig door de zachte stem van Brechtje en haar subtiele manier van benaderen. Ik durf me over te geven aan het moment, heb moed om me te bewegen en voorzichtig maak ik stemgeluid..bijzonder telkens weer om gedragen te worden in het samen melodieën en ritmes ontdekken en tot een geheel te zingen. Zo verrassend elke keer een ander geluid afhankelijk van de groep samenstelling.

Voordat we gaan zingen komen we in ons lichaam met een meditiatie zoals deze:


En als we helemaal los zijn kan er zomaar een gesprek ontstaan, zoals hier: 

Een opname tijdens een Circlesongworkshop met dichters:

De circlesongsessie wordt geleid door Brechtje Verboven

Brechtje Verboven

Zangles vond ik al erg leuk om te geven. In 2014 kwamen er steeds meer groepen die les wilden hebben van mij. Dat vond ik zo leuk om te doen dat ik workshops, koren en sessies heb ontwikkeld met muziek waar ik zelf ook heel blij van wordt!
Mijn achtergrond is jazz, wereldmuziek(waaronder tango), soul, blues en pop.
Verder treed ik op met het trio TangoArte.