Stembeleving

Laat je meeslepen door klank en ritme in de circlesong.

circlesong

  • Wil je leren improviseren?
  • Wil je spelen met je stem?
  • Wil je niet ‘mooi’ hoeven zingen?

Dan is deze workshop iets voor jou!
We beginnen met lijf en klankoefeningen. Daarna gaan we vocaal stoeien, we vormen een band met ruimte voor variaties en solo’s. De workshopleider maakt in het begin de circlesong. Is er behoefte in de groep om te creëren, dan wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je een circlesong maakt. Je gebruikt je stem als instrument en elk geluid dat je daar mee maakt kan muziek zijn.

  • Je zet je denken even uit.
  • Het kan zomaar zijn dat je anders gaat luisteren naar dagelijkse geluiden.
  • Soms kan je geraakt worden door wat jij of een ander verzint.

Iedereen kan in principe meedoen, van professional tot badkamerzanger, iemand die een zangblokkade heeft kan wel ritmisch geluiden maken. Als je eenmaal in de cirkel staat voel je dat je geen schroom meer hoeft te hebben, er is ook geen oordeel meer.

Je kan deze workshop ook doen met circlesong en woorden en gedichten, die je zelf maakt of uit een bundel voordraagt. Of een workshop met kinderen(en volwassenen): met dierengeluiden muziek maken of een circlesong maken met klanken uit het land waar je op vakantie bent geweest.

Minimaal 7 personen, maximaal 10(grotere groep kan ook, dan andere opzet, andere plek. Neem contact op  voor de mogelijkheden.)

Wil je graag een workshop doen? Neem contact met me op dan kunnen we overleggen welke datum ons allebei schikt. De workshop is uitermate geschikt voor een teamuitje, een familiedag of welk groepsuitje dan ook. Heel leuk voor kinderen en zeer geschikt om op locatie te doen!

Opname van een Circlesongworkshop met dichters:

Hoe deelnemers van deze workshop het hebben ervaren:

‘Super gaaf
Kronkelsong
Chocolaatje
BosscheBol
Spinselhoofd
Klankenspel

Dank jullie wel

Supergoed gedaan
Brechtje, je was een prima begeleider.
Groet Karien’

‘Wat vond ik van de workshop: ik vond het goed, de sfeer was gemoedelijk, ieder zijn ding en toch samen. Opbouw was erg goed, langzaam maar zeker naar meer, naar het echte werk. Wat mij betreft, maar misschien is dat juist niet jouw bedoeling, mag je meer de ‘baas’ zijn. Bijvoorbeeld: niet te moeilijke dingen zingen en dat wordt dan toch gedaan, hup, afkappen, wat heb ik net gezegd! Zoiets, haha, maar nogmaals het is maar een idee. Hartelijk dank voor de middag en de ervaring! Hartelijke groet, Liesbeth’

Tijdens onze teamdag van VMBO het Hooghuis een hele leuke circlesong sessie gehad met Brechtje. Daar was wel enige moed en durf voor nodig van sommigen onder ons! Mooi is het als je ziet wat het met een ieder doet. We werden beloond met een mooi Afrikaans lied waarin we mochten improviseren. Dank je wel Brechtje voor je inspiratie! Sandra

Deze stembelevingsworkshop wordt verzorgd door Brechtje Verboven

Brechtje Verboven

Zangles vond ik al erg leuk om te geven. Twee jaar geleden kwamen er steeds meer groepen die les wilden hebben van mij. Dat vond ik zo leuk om te doen dat ik workshops heb ontwikkeld met muziek waar ik zelf ook heel blij van wordt!
Mijn achtergrond is jazz, wereldmuziek(waaronder tango), soul, blues en pop.
Verder treed ik op met het trio TangoArte.