Laat je roeren en ontroeren door zang en klank

roodborstje

Weet je al wat je zoekt klik dan hieronder. Of wil je eerst nog wat meer weten over Koningin van Brabant scroll dan naar beneden.
Stemvorkensessie/ fonoferese/ toon-punctuur
-Zangcursus Geef je adem de ruimte
Optreden duo accordeon en zang
-Workshops Circlesong, Gospel of Franse Chansons(scroll naar beneden voor info)
Gospel- en soulkoor Higher Ground
-Individuele zangcoaching ga naar de contactpagina
-Scrol helemaal naar beneden voor reviews.

De naam Koningin van Brabant komt van de Bossche dichter Hans Vlek(1947-2016). Hij groette mijn moeder altijd uitbundig en toen zij een dichtbundel van hem kocht schreef hij daarin: ‘Voor de Koningin van Brabant’.

Koningin van Brabant staat voor de koningin die je van binnen bent. Trots op jezelf. Vol kracht en zelfvertrouwen. Brabant, het bourgondische, staat voor mij voor goed voor jezelf zorgen, van binnen en van buiten.

Bij Koningin van Brabant kun je workshops en coaching volgen op het gebied van stem en zang. Ook kun je je ontspannen met een stemvorkensessie. Of kiezen voor een optreden. Je wordt meegenomen door de passie voor mijn vak en gaat met een mooie beleving naar huis. Aandacht voor het hele lichaam vind ik belangrijk, daarom gebruik ik behalve zangtechnieken ook elementen uit Yoga, Meditatie, Sjamanisme en Tai chi en neem ik de tijd om te gronden en te luisteren zodat je gaat zingen met je hele lichaam. Ook gebruik ik edelstenen, stemvorken en klankschalen. Geluid is helend en is goed voor je lichaam en geest, je eigen stem is de grootste heelmeester!
Bij de stemvorkensessie maak je niet zelf de klank maar laat ik de stemvorken klinken op jouw lichaam zodat je in de ontspanning komt.


Wil je met jouw koor eens circlesong of gospel zingen? Neem contact op voor de prijs van een gastles.

Je kunt een workshop voor een groep bestellen op een gewenste datum. De workshops worden gehouden op een locatie naar keuze(dat kan ook ergens anders in Nederland, Belgie of Duitsland zijn) of bij kleine groepen (tot 8 personen) kan dat ook in Den Bosch.

Kijk hieronder bij de workshops naar wat ik zoal aanbied:

Franse Chansons
  • Hou je ook zo van de Franse cafés waar ze Edith Piaf  of Michel Fugain draaien en het hele café meezingt?
  • Krijg je ook zo’n vakantiegevoel als je Franse liedjes hoort?
  • Kun je al de refreinen nog meezingen?

Dan is deze workshop iets voor jou!

We beginnen met oefeningen voor lijf en klank, daarna leg ik uit hoe je moet zingen in het Frans, door je neus en met een zuinig mondje 😉

Onder begeleiding van een accordeonist gaan we 3 Franse kleinoden zingen. Jullie kunnen kiezen uit: Une belle histoire, Les Champs Elysées, Le Printemps en La balade de gens heureux. Meerstemmig of unisono, wat past bij het niveau van de groep. Andere nummers op aanvraag zijn ook mogelijk.
Eventueel kunnen we ergens buiten of binnen optreden.

Duur: 1,5 uur

Aantal personen 6 – 15

Prijs: € 29,00 tot 8 personen, daarboven in overleg. Minder personen is ook mogelijk, je betaalt dan de prijs voor 6 personen.

Soul en gospel

Leer in 1 middag één of meerdere gospel- en/of soulnummers zingen. Voorbeelden zijn Wade in the water, Mary, don’t you weep, This little light of mine, Oh Happy day, Lean on me. We beginnen met een opwarming voor lijf en stem en gaan daarna (met behulp van een pianist of gitarist of acapella) de nummers instuderen.

  • Gospel en soulmuziek geeft de groep energie en saamhorigheid.
  • Het haalt spanning en stress weg.
  • Het kan zomaar zijn dat je in je enthousiasme gaat improviseren!

Prijs: € 19,00 zonder pianist/ gitarist, € 29,00 met pianist/ gitarist 6 tot 10 personen, daarboven in overleg. Minder personen is ook mogelijk, je betaald dan de prijs voor 6 personen.
Neem contact met mij op dan kunnen we overleggen welke datum ons allebei schikt. De workshop is uitermate geschikt voor een teamuitje, vriendinnen- of familiedag, vrijgezellenparty of welk groepsuitje dan ook. Alleen soul of alleen gospel is ook mogelijk.

Niveau is niet belangrijk, ik neem je mee in de wereld van de gospel en soul en als er een paar mensen in de groep zijn met zangervaring kunnen we meerstemmig zingen.
Duur: 2 uur

Circlesong improvisatie

Laat je meeslepen door klank en ritme in de CIRCLESONG.
Korte opwarmer/ energizer (alleen question and answer
en/of repeat after me) of lange workshop voor meer verdieping.
Deze workshop is zeer geschikt voor bedrijven/ teambuilding.
Als manager kun je veel zien aan hoe het team beweegt tijdens de workshop.

Of boek deze workshop met vrienden als je eens lekker met zijn allen meerstemmig,
met ritme en zonder tekst wilt zingen of juist met gekke geluiden muziek wilt maken.

We beginnen met lijf en klankoefeningen. Daarna gaan we vocaal stoeien, we vormen een band met ruimte voor variaties en solo’s. De workshopleider maakt in het begin de circlesong. Er zijn dan 2 mogelijkheden: De workshopleider gaat door met het creëren van een circlesongkoor of als er behoefte in de groep is om te creëren, dan wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je een circlesong maakt. Je gebruikt je stem als instrument en elk geluid dat je daar mee maakt kan muziek zijn.

  • Je zet je denken even uit.
  • Het kan zomaar zijn dat je anders gaat luisteren naar dagelijkse geluiden.
  • Soms kan je geraakt worden door wat jij of een ander verzint.

Iedereen kan in principe meedoen, van professional tot badkamerzanger, iemand die een zangblokkade heeft kan wel ritmisch geluiden maken. Als je eenmaal in de cirkel staat voel je dat je geen schroom meer hoeft te hebben, er is ook geen oordeel meer.

Je kan deze workshop ook doen met circlesong en woorden en gedichten, die je zelf maakt of uit een bundel voordraagt. Of een workshop met kinderen(en volwassenen): met dierengeluiden muziek maken of een circlesong maken met klanken uit het land waar je op vakantie bent geweest.

Minimaal 4 personen, maximaal ^

Wil je graag een workshop doen? Neem contact met me op dan kunnen we overleggen welke datum ons allebei schikt. De workshop is uitermate geschikt voor een teambuilding, een familiedag of welk groepsuitje dan ook. Heel leuk voor kinderen en zeer geschikt om op locatie te doen!

Reviews

Anka(soul- en gospelworkshop): Ik heb een prachtige middag gehad ter ere van mijn 50e verjaardag. Jouw kundige en rustige stijl van leidinggeven sprak mij aan. Je kunt een heel fijne en mooie sfeer creëren, waardoor het zingen nog meer tot ontspanning leidt.

Kijk hier voor meer Reviews
of stuur zelf je review.

Boris en Mara(zangles):
Bedankt voor de leuke en bijzondere zangles. We hebben ervan genoten en veel van geleerd. Dankzij jou is Mara veel minder bang om te zingen en Boris heeft zijn stem beter leren kennen en begrijpen. We wensen je veel geluk in de toekomst en vele zangavonturen.

Virginie(gospelworkshop): Wat een energie gaf deze workshop! Betrokken, warm en professioneel. Heerlijk! Dankjewel!

Ruud(gospelworkshop): Zojuist gospel-zangles gehad van Brechtje. Voor mij een geheel nieuwe ervaring.  Brechtje had de oefeningen goed voorbereid en de liederen waren zorgvuldig gekozen. De meeste liederen kende ik gelukkig al en dat maakte het meezingen een stuk makkelijker. Brechtje besteedde veel aandacht aan ademhaling, houding en beweging en bij elke deelnemer hield zij dit ook goed in de gaten. Ik kan deze training dan ook zeker aanbevelen.

Sandra(circlesongworkshop): Tijdens onze teamdag van VMBO het Hooghuis een hele leuke circlesong sessie gehad met Brechtje. Daar was wel enige moed en durf voor nodig van sommigen onder ons! Mooi is het als je ziet wat het met een ieder doet. We werden beloond met een mooi Afrikaans lied waarin we mochten improviseren. Dank je wel Brechtje voor je inspiratie!

Petra(circlesongsessie): Ik vond het leuk om de circlesong te ervaren en heb genoten van jouw energie en expertise.