Laat je ontroeren door zang en kom in beweging.

Scrol naar beneden voor de reviews.

De naam Koningin van Brabant komt van de Bossche dichter Hans Vlek(1947-2016). Hij groette mijn moeder altijd uitbundig en toen zij een dichtbundel van hem kocht schreef hij daarin: ‘Voor de Koningin van Brabant’.

Bij Koningin van Brabant kun je workshops en zangles volgen. Je wordt meegenomen door de passie voor mijn vak en gaat met een mooie beleving naar huis. Aandacht voor het hele lichaam vind ik belangrijk, daarom gebruik ik behalve zangtechnieken ook elementen uit Yoga, Meditatie, Sjamanisme en Tai chi en neem ik de tijd om te gronden en te luisteren zodat je gaat zingen met je hele lichaam. Ook gebruik ik edelstenen, stemvorken en klankschalen. Geluid is helend en is goed voor je lichaam en geest, je eigen stem is de grootste heelmeester!

Kijk ook op deze site voor soul- en gospelkoor Higher ground in Den Bosch, Nederland.

Wil je met jouw koor eens circlesong of gospel zingen? Neem contact op voor de prijs van een gastles.

Je kunt een workshop voor een groep bestellen op een gewenste datum. De workshops worden gehouden op een locatie naar keuze(dat kan ook ergens anders in Nederland, Belgie of Duitsland zijn) of bij kleine groepen (tot 8 personen) kan dat ook in Den Bosch.

Kijk hieronder bij de workshops naar wat ik zoal aanbied:

Franse Chansons
  • Hou je ook zo van de Franse cafés waar ze Edith Piaf  of Michel Fugain draaien en het hele café meezingt?
  • Krijg je ook zo’n vakantiegevoel als je Franse liedjes hoort?
  • Kun je al de refreinen nog meezingen?

Dan is deze workshop iets voor jou!

We beginnen met oefeningen voor lijf en klank, daarna leg ik uit hoe je moet zingen in het Frans, door je neus en met een zuinig mondje 😉

Onder begeleiding van een accordeonist gaan we 3 Franse kleinoden zingen. Jullie kunnen kiezen uit: Non, je ne regrette rien, Une belle histoire, Madeleine, Le Printemps en La balade de gens heureux. Meerstemmig of unisono, wat past bij het niveau van de groep. Andere nummers op aanvraag zijn ook mogelijk.
Eventueel kunnen we ergens buiten of binnen optreden.

Duur: 1,5 uur

Aantal personen 6 – 15

Prijs: € 29,00 tot 8 personen, daarboven in overleg. Minder personen is ook mogelijk, je betaald dan de prijs voor 6 personen.

Soul en gospel

Leer in 1 middag één of meerdere gospel- en/of soulnummers zingen. Voorbeelden zijn Wade in the water, Mary, don’t you weep, This little light of mine, Oh Happy day, Lean on me. We beginnen met een opwarming voor lijf en stem en gaan daarna (met behulp van een pianist of gitarist of acapella) de nummers instuderen.

  • Gospel en soulmuziek geeft de groep energie en saamhorigheid.
  • Het haalt spanning en stress weg.
  • Het kan zomaar zijn dat je in je enthousiasme gaat improviseren!

Prijs: € 19,00 zonder pianist/ gitarist, € 29,00 met pianist/ gitarist 6 tot 10 personen, daarboven in overleg. Minder personen is ook mogelijk, je betaald dan de prijs voor 6 personen.
Neem contact met mij op dan kunnen we overleggen welke datum ons allebei schikt. De workshop is uitermate geschikt voor een teamuitje, vriendinnen- of familiedag, vrijgezellenparty of welk groepsuitje dan ook. Alleen soul of alleen gospel mogelijk.

Niveau is niet belangrijk, ik neem je mee in de wereld van de gospel en soul en als er een paar mensen in de groep zijn met zangervaring kunnen we meerstemmig zingen.
Duur: 2 uur

Circlesong improvisatie

Laat je meeslepen door klank en ritme in de CIRCLESONG.
Korte opwarmer/ energizer (alleen question and answer
en/of repeat after me) of lange workshop voor meer verdieping.
Deze workshop is zeer geschikt voor bedrijven/ teambuilding.
Als manager kun je veel zien aan hoe het team beweegt tijdens de workshop.

Of boek deze workshop met vrienden als je eens lekker met zijn allen meerstemmig,
met ritme en zonder tekst wilt zingen of juist met gekke geluiden muziek wilt maken.

We beginnen met lijf en klankoefeningen. Daarna gaan we vocaal stoeien, we vormen een band met ruimte voor variaties en solo’s. De workshopleider maakt in het begin de circlesong. Er zijn dan 2 mogelijkheden: De workshopleider gaat door met het creëren van een circlesongkoor of als er behoefte in de groep is om te creëren, dan wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je een circlesong maakt. Je gebruikt je stem als instrument en elk geluid dat je daar mee maakt kan muziek zijn.

  • Je zet je denken even uit.
  • Het kan zomaar zijn dat je anders gaat luisteren naar dagelijkse geluiden.
  • Soms kan je geraakt worden door wat jij of een ander verzint.

Iedereen kan in principe meedoen, van professional tot badkamerzanger, iemand die een zangblokkade heeft kan wel ritmisch geluiden maken. Als je eenmaal in de cirkel staat voel je dat je geen schroom meer hoeft te hebben, er is ook geen oordeel meer.

Je kan deze workshop ook doen met circlesong en woorden en gedichten, die je zelf maakt of uit een bundel voordraagt. Of een workshop met kinderen(en volwassenen): met dierengeluiden muziek maken of een circlesong maken met klanken uit het land waar je op vakantie bent geweest.

Minimaal 4 personen, maximaal ^

Wil je graag een workshop doen? Neem contact met me op dan kunnen we overleggen welke datum ons allebei schikt. De workshop is uitermate geschikt voor een teambuilding, een familiedag of welk groepsuitje dan ook. Heel leuk voor kinderen en zeer geschikt om op locatie te doen!

Reviews

Anka(soul- en gospelworkshop): Ik heb een prachtige middag gehad ter ere van mijn 50e verjaardag. Jouw kundige en rustige stijl van leidinggeven sprak mij aan. Je kunt een heel fijne en mooie sfeer creëren, waardoor het zingen nog meer tot ontspanning leidt.

Kijk hier voor meer Reviews
of vul zelf je review in.

Boris en Mara(zangles):
Bedankt voor de leuke en bijzondere zangles. We hebben ervan genoten en veel van geleerd. Dankzij jou is Mara veel minder bang om te zingen en Boris heeft zijn stem beter leren kennen en begrijpen. We wensen je veel geluk in de toekomst en vele zangavonturen.

Virginie(gospelworkshop): Wat een energie gaf deze workshop! Betrokken, warm en professioneel. Heerlijk! Dankjewel!

Ruud(gospelworkshop): Zojuist gospel-zangles gehad van Brechtje. Voor mij een geheel nieuwe ervaring.  Brechtje had de oefeningen goed voorbereid en de liederen waren zorgvuldig gekozen. De meeste liederen kende ik gelukkig al en dat maakte het meezingen een stuk makkelijker. Brechtje besteedde veel aandacht aan ademhaling, houding en beweging en bij elke deelnemer hield zij dit ook goed in de gaten. Ik kan deze training dan ook zeker aanbevelen.

Sandra(circlesongworkshop): Tijdens onze teamdag van VMBO het Hooghuis een hele leuke circlesong sessie gehad met Brechtje. Daar was wel enige moed en durf voor nodig van sommigen onder ons! Mooi is het als je ziet wat het met een ieder doet. We werden beloond met een mooi Afrikaans lied waarin we mochten improviseren. Dank je wel Brechtje voor je inspiratie!

Petra(circlesongsessie): Ik vond het leuk om de circlesong te ervaren en heb genoten van jouw energie en expertise.