Ademvrij

Geef je adem de ruimte

1 keer per 2 weken op vrijdagochtend van 10:00 uur tot 11:00 uur(met uitloop tot 11:30) begeleid ik in de Jan Sluytersstraat 4 tot 8 zangers waarbij vooral het eerste half uur de aandacht ligt op het vrij ademen in de zang. Omdat zingen begint met op een goede manier ademen besteed ik daar veel aandacht aan bij de zang- en groepslessen en bij deze cursus blijf ik er nog wat langer bij stilstaan.
In het tweede half uur zingen we wereldmuziek, soul en spirituals.
Met deze groep ben ik onlangs weer gestart nadat ik 1,5 jaar in het buitenland was, ze zijn nu met 5.

De cursus verloopt als volgt:

We beginnen met een geleide meditatie om te ontspannen en in het lichaam te komen met elementen uit Yoga, Sjamanisme en Tai chi. Daarna nemen we de tijd om te luisteren naar de klank van de stemmen. Ook kan het zijn dat ik kom met edelstenen, stemvorken en klankschalen. We doen ritme– en/of klank-oefeningen. Bij al deze onderdelen geef ik ook aandacht aan het ademen in de zang.
Daarna leid ik een Circlesong; een geïmproviseerd lied zonder tekst (geïmproviseerd door mij en/of door de groep door degenen die dat willen. Kijk voor uitleg op de homepage bij de workshop Circlesong).
Zo’n 25 minuten verder gaan we a capella liederen zingen; wereldmuziek. Bijvoorbeeld Ederlezi, Malaika, I wish I knew how it would feel to be free, Bella Ciao, Hegoak. Ik geef het ritme aan maar dirigeer niet met mijn handen. Bij sommige nummers speel ik drum of shakers. De nummers zing ik in voor degenen die thuis willen oefenen.
Klik hier voor het nummer Malaika dat ik heb ingezongen.

Je kan een keer komen om te proberen; het kost 10 euro per keer.
Eerstkomende datum is 12 april 2024. Daarna om de 2 weken.
Je betaald 10 euro als je komt proberen, daarna steeds 50 euro voor 5 keer.