Circlesong en Bossche Bol Lol

Met deze workshop werk ik samen met chocoloca in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch.

Bij elk uitje word je opgehaald door Tante Annie of haar Guapa’s bij zoete lieve Gerritje. Na het intro loop je samen naar Choco Loca, terwijl de Guapa’s op hun over de top manier over ‘s-Hertogenbosch vertellen.
Aangekomen bij Choco Loca is het de hoogste tijd om samen een heerlijk Bosch Bolletje te maken!

Als de Bossche bol is verorberd(of meenemen kan ook) gaan we naar de Koningin van Brabant(of ze komt naar ons, ligt aan de grootte van de groep) voor de Circlesong.
We beginnen met lijf- en klankoefeningen, daarna gaan we vocaal stoeien. We vormen een band met geluiden en ritmes. Elk geluid dat je met je stem maakt is muziek als je het herhaalt.
Dat wordt dan een supergave KrOnKeLsOnG en voordat je het weet staan we met z’n allen te swingen!

Bossche Bol Lol

Uitleg Bossche Bol Lol

Onder leiding van Tante Annie en de andere Uitje-Dagje guapa’s en guapo’s ga je de geheimen van deze ultieme Sjèkelade Bol ontdekken. 

We beginnen de Bossche Bol Lol met het lied van Zoete lieve Gerritje in de op de groep aangepaste versie. En… we verklappen de geschiedenis van de Bossche Bol. We lopen samen vanaf het verzamelpunt naar de workshopruimte en ondertussen vertellen we jullie op een grappige, ludieke wijze over Den Bosch.

Eenmaal bij Uitje Dagje proosten we met een Bossche Borrel (met of zonder alcohol) op een heerlijk dagje uit. Dan starten we met het maken en aanbrengen van de chocoladefondant (dit doen we dansend, en het eindigt regelmatig in een polonaise…) daarna het ambachtelijk kloppen van de slagroom, en spuit de bol maar vol. Af en toe een likje nemen mag best natuurlijk 😉 Even de bol versieren zodat deze helemaal uniek wordt en dan…. Na de 3e , 2e en 1e prijsuitreiking…..(de Chocoladezoen)  drinken we onbeperkt koffie, thee, frisdrank, een borrel of iets anders om mee te proosten op deze bijzondere Chocolade Bol.

Voor de gezonde mensen onder ons hebben we  ‘De Gezonde Bol’ , zodat je toch mee kunt doen met de groep. En lekker gezond mee eet. Dan vul je je bol inplaats van slagroom nu met magere soja kwark en lekkere stukken fruit & noten. Ook hebben we keuze uit een suikervrije bol, glutenvrije bol en een lactosevrije bol. Voor ieder wat wils.

Er bestaat de mogelijkheid om 1 Bossche Bol voor het thuisfront te maken, wij rekenen hier € 2,50 per bol extra voor. Of je Bossche Bol in een doggiebag mee naar huis te nemen. (for free)