Gospel met Bossche Bol Lol

Sing hallelujah!

Met deze workshop werk ik samen met chocoloca in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch.

‘s-Hertogenbosch is de stad van Maria.  In de maand mei hangen de blauw/ witte vlaggen uit en zijn er verschillende processies met het beeld uit de Sint Jan. Met Maria Gospel kom je in hogere sferen met jouw vrienden / of collega’s . Koningin van Brabant zorgt voor een verbindend groepsgevoel. En de halleluja ah ah  stemming komt er lekker in!

We beginnen met een wandeling vanaf Zoete Lieve Gerritje. Tijdens die wandeling  nemen we ook een kijkje bij het Maria beeld in de Sint Jan om in de stemming te komen. Aangekomen bij Choco Loca is het de hoogste tijd om samen een heerlijke Bossche Bol te maken! 
Van de chocola zijn we al een beetje in hogere sferen geraakt dus moet het niet moeilijk zijn om met volle overtuiging Gospel te gaan zingen. Om Maria te eren zingen we o.a Mary don’t you weep, bekend van Aretha Franklin. Om onszelf te eren zingen we It’s me o Lord, voor een beetje zelfliefde <3

Choco Loca zorgt voor een geschikte locatie in de binnenstad voor de groep.

Bossche Bol Lol

Uitleg Bossche Bol Lol

Onder leiding van Tante Annie en de andere Uitje-Dagje guapa’s en guapo’s ga je de geheimen van deze ultieme Sjèkelade Bol ontdekken. 

We beginnen de Bossche Bol Lol met het lied van Zoete lieve Gerritje in de op de groep aangepaste versie. En… we verklappen de geschiedenis van de Bossche Bol. We lopen samen vanaf het verzamelpunt naar de workshopruimte en ondertussen vertellen we jullie op een grappige, ludieke wijze over Den Bosch.

Eenmaal bij Uitje Dagje proosten we met een Bossche Borrel (met of zonder alcohol) op een heerlijk dagje uit. Dan starten we met het maken en aanbrengen van de chocoladefondant (dit doen we dansend, en het eindigt regelmatig in een polonaise…) daarna het ambachtelijk kloppen van de slagroom, en spuit de bol maar vol. Af en toe een likje nemen mag best natuurlijk 😉 Even de bol versieren zodat deze helemaal uniek wordt en dan…. Na de 3e , 2e en 1e prijsuitreiking…..(de Chocoladezoen)  drinken we onbeperkt koffie, thee, frisdrank, een borrel of iets anders om mee te proosten op deze bijzondere Chocolade Bol.

Voor de gezonde mensen onder ons hebben we  ‘De Gezonde Bol’ , zodat je toch mee kunt doen met de groep. En lekker gezond mee eet. Dan vul je je bol inplaats van slagroom nu met magere soja kwark en lekkere stukken fruit & noten. Ook hebben we keuze uit een suikervrije bol, glutenvrije bol en een lactosevrije bol. Voor ieder wat wils.

Er bestaat de mogelijkheid om 1 Bossche Bol voor het thuisfront te maken, wij rekenen hier € 2,50 per bol extra voor. Of je Bossche Bol in een doggiebag mee naar huis te nemen. (for free)