Toon-punctuur

Wil je je eens lekker ontspannen met klank maar is zingen niets voor jou of wil je eens wat anders proberen? In najaar 2023 woonde ik 3 maanden bij een masseur die ook met stemvorken werkt en zij heeft mij de fijne kneepjes geleerd van fonoforese of toon-punctuur. Ze zat zelf in een revalidatieproces en was steeds heel blij met mijn sessies, fijn om even ontspannen en zonder pijn te zijn.

Ook verliep een zangles een keer heel anders toen degene zei dat ze vooral moest ontspannen; ze heeft een stemvorksessie van mij gekregen en komt nu vaker bij mij daarvoor.
Tijdens mijn vakantie in Colombia in januari 2024 vroeg ook een lieve vrouw uit New York of ik een stemvorksessie bij haar wilde doen en ze zei daarna dat ze zich nog nooit zo ontspannen heeft gevoeld.

Voor een stemvorksessie vraag ik 35 euro, de sessie zelf duurt een half uur en daarna zit of lig je nog maximaal een kwartier om de sessie in te laten dalen.

Wat is fonoferese/ toon-punctuur/ stemvorksessie?

In de complementaire geneeskunde vinden we tegenwoordig veel apparaten die allemaal als overeenkomst hebben dat ze met frequenties werken. Het is echter jammer dat al deze apparaten ook met elektriciteit werken, wat op trillingsniveau weer een behoorlijke storingsbelasting oplevert.
Er zijn echter ook enkele manieren om mét frequenties maar zónder elektriciteit te werken. Een methode waarbij je met heel specifieke frequenties kunt werken zonder elektriciteit is door middel van stemvorken.
Hans Cousto heeft op dit gebied veel werk verzet, vooral op het vlak van het berekenen van de juiste frequenties, waarbij hij het verband vond tussen de oudste muzieknotaties (Ut queant la-xis) en de omwenteling van de planeten. Hij heeft dit alles uitgebreid gedocumenteerd in zijn boek “Die Kosmische Oktave”.
De twintig tonen zoals Hans Cousto die heeft berekend naar de omwenteling van de aarde, de maan en de planeten zijn onder te verdelen in vier categorieën: de tonen van de aarde (4), de tonen van de maan (7), de tonen van de planeten (8), en de toon van de zon (1). Veel van deze tonen kennen rechtstreekse analogieën met andere systemen, zoals de elementenleer, de chakraleer, kleurentherapie en astrologie. Andere tonen worden vooral intuïtief ingezet, zoals de verschillende tonen van de maan.
Bron: Ronne van den Hurk, Derde deel van een artikel gepubliceerd in het vaktijdschrift voor complementaire geneeskunde Beyond Medicine 2007 te vinden op de website https://www.magna-mater.nl/

Hoe werk ik met fonoferese/ toon-punctuur/ stemvorksessie?

Ik vind het fijn om ontspannen te liggen op een massagetafel. Maar sommige mensen vinden het prettig om te staan of te zitten. Probeer de eerste keer wat je het fijnst vind.
De stemvorken worden met de stompe punt op het lichaam geplaatst, bijvoorbeeld op de borstkas om de trilling door het bovenlichaam te sturen of bij de tenen om de trillingen door de benen te laten gaan. Bij schouder/ nekklachten op de botten bij de schouders en nek. De trillingen gaan het makkelijkst via de botten door het lijf. Op sommige plekken zal ik de stemvork niet op het lichaam plaatsen maar ernaast laten klinken. Ook zing ik soms mee met de tonen van de stemvork en werk ik met Ivi*, de Franse tegenhanger van Reiki.
In eerste instantie werkt Fonoforese om te ontspannen maar het kan ook zijn dat klachten verminderen.

Tracteer jezelf op een innerlijk concert; bel, whatsapp, sms naar Brechtje Verboven 0626062256 of stuur een mail naar koninginvanbrabant@gmail.com

*Ivi betekent ‘Invitation à la vie’; Reiki wordt daar gegeven om het lichaam te laten harmoniseren. Ik heb dat zelf ongeveer 10 jaar geleden mogen ontvangen en gegeven. Met de organisatie zelf doe ik niets.