Zingen in de Corrèze

chanter en correze bird


Bij Chanter en Corrèze kun je terecht voor cursussen en coaching in stem en zang. Gospel, wereldmuziek of circlesong (improvisatie). Individueel of in groep. Je wordt gegrepen door de passie van mijn vak en vertrekt met een prachtige ervaring.

Plaats: Argentat, Frankrijk
Momenteel geef ik les in Nederland. In het voorjaar van 2024 gaan er weer workshops komen in Frankrijk. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wil worden.
De workshops en lessen zijn in het Nederlands, Frans of Engels, of in andere talen met iemand om te vertalen. In het Frans kan het iets langer duren, daar nemen we meer tijd voor.
Bij Circlesongsessions hebben weinig woorden nodig!

Ik gebruik elementen van yoga, meditatie, sjamanisme en tai chi, en neem de tijd om mezelf te aarden en te luisteren zodat je met je hele lichaam begint te zingen. Soms gebruik ik ook edelstenen en geluidsinstrumenten, zodat je je bewust wordt van het geluid dat zich met je stem vermengt. Deze instrumenten worden ook gebruikt om de geest en de ziel te helen, maar je eigen stem is het beste geluid om te helen! Deelnemers zeggen vaak dat de zangles of zangcirkel een helende sessie was.

Maak een afspraak voor een zangsessie of zie onderstaande website voor workshops. Neem contact op via chanterencorreze@gmail.com , mijn telefoonnummer: 00336-88689337 whats’app, signal, telegramm.

Workshops:

Gospel en soul

Ik ben van plan een gospelkoor op te starten in Argentat, neem contact met me op als je interesse hebt.

Leer in een middag één of meerdere gospel- en/of soulnummers zingen. Voorbeelden: Wade in the water, Mary, don’t you weep, This little light of mine, Oh Happy day, Lean on me. We beginnen met het opwarmen van lichaam en stem, waarna we (met hulp van een pianist, gitarist of acapella speler) de liederen instuderen.

Gospel- en soulmuziek geven de groep energie en eenheid.
Ze nemen spanning en stress weg.
Misschien gaat u zelfs wel improviseren in uw enthousiasme!

Prijs: € 19,00 zonder pianist/gitarist, € 29,00 met pianist/gitarist 6 tot 10 personen, meer in overleg. Een kleiner aantal personen is ook mogelijk, dan betaal je de prijs voor 6 personen.
Neem contact met mij op zodat we de meest geschikte datum kunnen bespreken. De workshop is perfect voor een teamuitje, een dagje uit met vrienden of familie, een vrijgezellenfeest of een ander groepsuitje. All soul of all gospel is mogelijk.

Niveau is niet belangrijk, ik neem je mee in de wereld van gospel en soul en als er een paar mensen in de groep zijn met zangervaring, kunnen we gospel of soul meerstemmig zingen.

Workshop circlesong

Prijs: 10 euro per persoon, voor meer dan 10 personen op aanvraag.
Duur: 1,5 uur, kan korter
Personen: 4 - §
Bel/ sms/ what'spp/ signaal om een workshop te plannen

Laat je meevoeren door de klank en het ritme van de CIRCLESONG.
Korte warming-up/ energizer (alleen vragen en antwoorden en/of nazeggen) of langere workshop voor meer diepgang.
en/of nazeggen) of langere workshop voor meer diepgang.
Deze workshop is ideaal voor bedrijfs- en teambuilding doeleinden.
Als manager kun je tijdens de workshop zien hoe het team zich ontwikkelt.

Je kunt deze workshop ook met vrienden boeken als je samen plezier wilt beleven aan meerstemmig zingen,
in ritme zingen zonder woorden of muziek maken met rare geluiden.

Wil je leren improviseren?
Wil je spelen met je stem?
Wil je niet “mooi” hoeven zingen?

Dan is deze workshop iets voor jou!
We beginnen met lichaams- en klankoefeningen. Daarna gaan we vocaal stoeien, waarbij we een groep vormen met ruimte voor variaties en solo’s. De workshopleider speelt aan het begin het kringlied. Daarna zijn er twee mogelijkheden: De workshopleider gaat verder met het maken van een circle song refrein of, als de groep moet creëren, geeft hij stap voor stap instructies hoe je een circle song maakt. Je gebruikt je stem als instrument en elk geluid dat je ermee maakt kan muziek zijn.

Je stopt even met denken.
Je kunt anders luisteren naar de geluiden van het dagelijks leven.
Soms raak je ontroerd door wat jij of iemand anders creëert.

In principe kan iedereen meedoen, van professionals tot badkamerzangers; iemand met een stemblokkade kan ritmische klanken produceren. Als je eenmaal in de kring zit, hoef je niet verlegen te zijn, er is ook geen oordeel.

Je kunt deze workshop ook organiseren met zingen in een kring, met woorden en gedichten die je zelf maakt of voordraagt uit een bundel. Of een workshop met kinderen (en volwassenen): muziek maken met dierengeluiden of in een kring een lied maken met geluiden uit het land waar je je vakantie hebt doorgebracht.

Minimaal 4 personen, maximaal 10 (grotere groepen zijn ook mogelijk, maar met een andere opstelling en locatie. Contacteer ons voor details).

Wil je een workshop organiseren? Contacteer me en we bespreken de meest geschikte datum. De workshop is perfect voor teambuilding, een familiedag of een ander groepsuitje. Het is erg leuk voor kinderen en kan op locatie worden gedaan!